Polesie w garnku i na talerzu - smakowite warsztaty.

RSSRSS

Polesie w garnku i na talerzu - smakowite warsztaty.

14 lutego 2015

Polesie w garnku i na talerzu - smakowite warsztaty.

W dniach 11 - 13 lutego 2015r. w Specjalnym Ośrodku Szkolno - Wychowawczym we Włodawie odbyły się warsztaty kulinarne dla przedstawicieli ngo zrzeszonych w „Sieci organizacji pozarządowych pogranicza” (PL-BY-UA). Była to ostatnia (dodatkowa) inicjatywa z cyklu "Cztery pory roku".

W ramach dodatkowej inicjatywy w projekcie  „Sieć wspólpracy organizacji pozarzadowych pogranicza", we Włodawie  odbyły się warsztaty kulinarne dla członków NGO, w ramach projektu „Sieć współpracy organizacji pozarządowych pogranicza”.

Uczestnicy reprezentowali organizacje pozarządowe zrzeszone w Sieci organizacji pozarządowych pogranicza: 

1.      Towarzystwo Popularyzacji Piękna Polesia w Kołaczach;

2.      Stowarzyszenie Perły Chmielowa;

3.      Nadbużańskie Stowarzyszenie Miłośników Gminy Dubienka; 

4.      Towarzystwo Inicjatyw Kulturalno- Społecznych  AD ASTRA;

5.      Stowarzyszenie Aktywnych Kobiet w Dębowej Kłodzie; 

6.      Tur klub „MY”,  Wołyński Wojewódzki KlubTurystyczny;

7.      Fundacja FUTURUS XXI;

                  8.      Stowarzyszenie Poleskie we Włodawie

          Zajęcia prowadziła Maria Elżbieta  Jarmoszuk, która ma długoletnie  doświadczenie  w dziedzinie gotowania i sztuki kulinarnej, zdobywczyni wielu  nagród w konkursach z kuchni regionalnej. Ponad dwadzieścia lat była kierownikiem  kuchni w ośrodkach wypoczynkowych i koloniach dla dzieci. Często prowadzi warsztaty z zakresu potraw  regionalnych. Posiada dużą wiedzę na ten temat. 

          W warsztatach wzięło udział 20 osób: 10-strona polska i 10-strona ukraińska, w tym 15 kobiet i 5 mężczyzn. 

Było bardzo ciekawie, wesoło i smakowicie. 

Wszystkim uczestnikom serdzecznie dziękujemy!

Galeria zdjęć.

Relacje audio uczestników.

wyświetleń (740)

pliki do pobrania drukuj powrót

wszelkie prawa zastrzezone przez Towarzystwo Popularyzacji Piękna Polesia © 2018.